Dyr på savannen

Savannen er en stor græsslette, der findes i Afrika og dele af Sydamerika. Ordet savanne stammer fra Tswana-ordet, der betyder “sted, hvor der er vand”. Savannen er et meget vigtigt økosystem, som er hjemsted for mange forskellige dyr.

Løver er et af de mest berømte dyr, der lever på savannen. De er de største af de afrikanske katte og kan veje op til 350 pund. Løver er meget sociale dyr og lever i grupper, der kaldes flokke. En pride består typisk af omkring 15 løver, men kan have op til 40 medlemmer. Løver er rovdyr og spiser hovdyr som f.eks. zebraer og gazeller.

Leoparder er også almindelige på savannen. De er den næststørste afrikanske kat og kan veje op til 200 pund. Leoparder er også rovdyr og spiser hovdyr samt små byttedyr som f.eks. gnavere og fugle.

Thomson-gazeller er en af de mest almindelige hovdyr på savannen. Det er små antiloper, der kan veje op til 85 pund. Thomsongazeller er bytte for løver og leoparder, men de er også selv rovdyr og spiser små byttedyr som f.eks. insekter og øgler.

Savannen er også hjemsted for en lang række forskellige fuglearter. Savannens mest berømte fugl er nok strudsen. Strudse er de største fugle i verden og kan blive op til 3 meter høje og veje op til 320 pund. Strudse er planteædere og spiser en række forskellige planter, herunder græs, blade, frugter og frø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *