Få renset og vasket dine gardiner

Rengøring og vask af gardiner er ikke så svært, som det kan virke. Faktisk kan det med de rigtige forsyninger og en smule viden være en forholdsvis nem opgave. Det første skridt er at samle de forsyninger, du skal bruge. Dette omfatter en spand, en vaskemaskine, vaskemiddel, blødgøringsmiddel og et strygejern.

Når du har dine forsyninger, er det første skridt at finde ud af, om gardinerne kan vaskes i vaskemaskinen. Hvis de er lavet af et materiale, der kan vaskes i maskine, f.eks. bomuld eller polyester, kan du gå videre til næste trin. Hvis de er lavet af et sart materiale, f.eks. silke, skal de vaskes i hånden.

Hvis gardinerne kan maskinvaskes, skal du lægge dem i spanden og fylde den med koldt vand nok til at dække dem. Tilsæt vaskemiddel og blødgøringsmiddel i henhold til producentens anvisninger. Bland det godt, og sænk derefter gardinerne ned i vandet. Lad dem ligge i blød i ca. 30 minutter.

Når der er gået 30 minutter, startes vaskemaskinen på skånsom cyklus. Læg gardinerne i, og lad dem vaske i ca. 15 minutter. Tag dem ud af maskinen, og hæng dem til tørre.

Hvis gardinerne ikke kan vaskes i maskine, skal du vaske dem i hånden. Fyld et bassin eller en håndvask med koldt vand nok til at dække dem. Tilsæt vaskemiddel og blødgøringsmiddel i henhold til producentens anvisninger. Bland det godt, og sænk derefter gardinerne ned i vandet. Lad dem ligge i blød i ca. 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, skal du forsigtigt presse overskydende vand ud af gardinerne. De må ikke vrides ud! Læg dem derefter i vaskemaskinen på skånsom vaskemaskine og tilsæt en kop hvid eddike for at hjælpe med at fjerne eventuelle sæberester.

Du kan også benytte dig af en professionel til din gardin rensning. Evt læs op på rengøring af lamelgardiner.

Hvordan kan man få renset gardiner?

Gardiner kan rengøres på flere forskellige måder, afhængigt af hvilket stof de er lavet af. For eksempel kan gardiner af naturfibre som bomuld vaskes i vaskemaskinen, mens gardiner af syntetiske materialer som polyester måske skal renses på en tørretumbler. Generelt er det bedst at tjekke plejeetiketten på dine gardiner, før du forsøger at rengøre dem.Rengøring af gardiner er vigtig ikke kun af æstetiske årsager, men også af sundhedsmæssige årsager. Støv og andre allergener kan ophobes på gardinerne og forårsage luftvejsproblemer hos nogle mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *